Carobna lampa


Sastav na temu Carobna lampa

Pismeni rad Carobna lampa

Kada bih imala carobnu lampu znala bih sta da ucinim i kome sve da pomognem pored sebe same. Mnogo je zelja i ideja kako bih je upotrebila.

Kad bolje razmislite lampa je svakako bolja od zlatne ribice, jer ribica vam moze ispuniti samo tri zelje a kad imate lampu, sve ono sto vam i naknadno padne na pamet mozete ostvariti. Za pocetak, i necu se pretvarati, pozelela bih da moja porodica bude bogata. Kada bih imala puno novca, mogla bih da putujem gde god zelim i da se skolujem na najboljim univerzitetima. Kad bih imala novca, mogla bih i da pomognem svim ljudima koji su mi dragi. Nazalost, zivim u svetu gde svet pokrece samo novac i bogatstvo i cesto mi se cini da samo kad imate tako nesto vas zivot moze biti lagodan. Naravno, promenila bih sve negativne stvari, prestali bi ratovi, nestale bi bolesti i glad.


Svako bi ipak zadrzao svoj jezik, jer je lepo kad smo razliciti po necemu, ali bih nam svima usadila jednu misao, a to je da u svetu uvek treba da bude mir i spokoj i da ljudi zive u ljubavi i slozi.

Kada bi svi imali podjednako ili dovoljno za njihove potrebe, ne bi bilo ni kriminala. Sve bi savrseno funkcionisalo.