Dolazi prolece sastav

Sastav na temu Prolece tj. tacna tema je Dolazi prolece ali moze posluziti za vise tema iz srpskog jezika koje se tiču proleca.


Dolazi prolece

Ova zima je prosla nekako brzo i bez velikih snegova, tako da nam se prolece samo galantno usetalo u zivot bez neke velike pompe i najave.

Bilo je tesko oceniti jel to prolece doslo ili se zima samo nastavila, jer visibabe vec odavno cvetaju iako im nije vreme. Za razliku od prethodnih godina, ne secam se toplijeg januara i februara koji su sve do ove godine bili okovani snegom i minusom. Tih ranijih godina svi su uzivali u tom prvom dahu proleca koji je sa sobom nosio onu toplinu vedrih dana i zelenih krosnji. Ove godine niko nije primetio kada je taj prvi dah proleca dosao u nas grad, jer smo svi vec odavno u laganim jaknicama i gardarobi i obuci. Tek ponegde vidite da je drvo olistalo vise nego prethodnih dana ili da je zelenilo prosto zivlje i lepse nego ranije. Onda pogledam u kalendar i shvatim da je prvi dan proleca odavno dosao i da su te male neprimetne promene ustvari njeno vesnici.


Odavno sam prestala da gledam na laste, iskreno ni ranijih godina nisam primecivala prolece po njima vec cvecu, ali ove godine zbog toplih temperatura visibabe su odavno najavile ne pocetak proleca vec nenormalnu toplotu za januar mesec.

Prolece je odavno doslo, i u moj grad a i druge. I cini mi se da razlike izmedju godisnjih doba nikad vise nece biti drasticne kao sto su dosada bile.

One thought on “Dolazi prolece sastav”

Comments are closed.