Dozivljaj sastav iz srpskog

Sastav na temu Dozivljaj iz srpskog jezika. Pored ovog i drugi zanimljivi pismeni radovi su dostupni za čitanje na sajtu lektira.info. Pored sastava tu su i uradjene analize pesama i lektira.

Dozivljaj

Tamo negde, nekad davno, dok sam jos tepao i radovao se čokoladama i sličnim sitnicama koje život znače, tetak iz Beograda mi je kupio bicikl.

BMX novi u punom sjaju donio je i sjaj u moje oči. Uvijek i svaka sreca ima svoje ALI koje kvari da sve bude idealno. Do tada sam vozio mali bicikl koji je imao pomocne tockove, bicikl koji je bio stabilan i koji mi nije izazivao brige oko toga da li cu pasti. Uzalud se otac trudio da me nauči da odrzavam ravnotezu. Jednostavno, odlučio sam, ne znam i ne mogu naučiti.

Jednog dana dva starija druga su me ponovo, poslije neizmjerno neuspjesnih pokusaja, pokusali opet naučiti da vozim bicikl.


“Kako će te vi, kad me ni otac nije naučio, mislio sam u sebi”. Drzali su me i ja sam lagano okretao pedale, stalno se okrećući da budem siguran da me drze. Malo sam ubrzao okretanje, vjetar mi je mrsio kosu i kvario talijanku. Sve brze sam okretao i zaboravio sam na drugove koji me drze. Okrenuh se. Bili su daleko 50 metara. Sjaj u očima. Zadovoljstvo. Hiljade krugova po ulici i izbrisano ALI koje je kvarilo sreću.