Enterijer moje ucionice


Sastav na temu Enterijer. U ovom sastavu je opisan enterije učionice. Kod nas mozete pročitati i ostale teme o unutrasnjem i vanjskom izgledu tj. o enterijeru i eksterijeru.

Enterijer moje ucionice

Daleko od toga da enterijer moje učionice moze puno odstupati od izgleda svih drugih ucionica u skoli.

Nijanse nisu bitne toliko kad pricamo o skoli, jer kao djak, znam da se svojski trudim da ne primetim nista od onoga sto mi namecu i sto me okruzuje u ovoj radnoj sredini. Kad udjete u moju ucionicu prvo ce vam paznju privuci zidovi koji su do pola ofarbani u masnu svetlo zelenu farbu koju mozete videti na zidovima unutar ambulante. Ostatak zidova je okrecen u belu boju koju su djaci uglavnom ispisali obicnom olovkom jer cak i ona dobro pise po ovakvim zidovima. Klupe su poredjane u tri kolone od kojih svaka ima po sedam klupa.


Moram priznati da nisu sve klupe popunjene sa dva ucenika, ima i onih u kojima sede oni manje druzeljubivi djaci. Ja licno sedim u redu do prozora u trecoj klupi. Nazalost, nedaleko od mene se nalazi katedra nastavnika pa nemam priliku da budem nemirna kako nekad osecam potrebu. Naspramno sa svim klupama je tabla koja je postavljena na zid iste godine kad je i skola sagradjena. Prepuna je ostecenja koja se cesto mesaju sa slovima.

Svaka ucionica je ista, tek poneka ima po neku sliku ili cvece u saksiji, ali to su oglavnom one ucionice koje pripadaju odredjenom predmetu pa o njima uvek neko brine. Sve ostale su nesto sto djaci rado zaboravljaju.

One thought on “Enterijer moje ucionice”

Comments are closed.