MOJI ŠKOLSKI DANI sastav za 6 razred

Sastav iz srpskog jezika za 6 razred osnovne škole Moji školski dani. Nadam se da ce se ovaj sastav svidjeti šestacima kao i ostalim učenicima ukoliko ovu temu dobiju u nekom razredu koji nije šesti.

Moji školski dani

Išla sam polako prema zgradi škole, nisam u prvo vreme ocetila ništa, samo sam čvrsto stiskala pesnice i grizla usne. Noge su mi nekako bile teške, a pogledom sam pokušavalada pronađem poznato lice, a onda sam na ramenu osetila nečiju ruku i bilo mi je drago zbog toga.

Dani su brzo prolazili i polako je počela da nestaje nesigurnost od nepoznatih stepenica, vrata i učionica. Vrlo brzo zapamtila sam imena svih svojih novih drugara i to mi se svidelo. Kada je prošla trema od prvih recitovanja pesmica pred svima i saznanja da se ne mora uvek znati baš sve, znapa sam da mogu i na času da pitam drugaricu nešto što nije jako važno. Zavolela sam tašnu koja je toliko teška, belu majicu za fizičko i vepiki odmor. Obaveza je mnogo, želje su mi vepike, a školski dani mi jako brzo prolaze.


Ponekad mi je teško da budem đak, da posle neispavane noći dođem na pismeni zadatak iz matematike, da kažem mami za lošu ocenu, da ustanem ujutro kad je hladno. Ne volim kada nastavnici nisu raspoloženi i kada se u razredu posvađamo. Ipak ništa ne može da pokvari moje raspoloženje posle odlične ocene i ništa ne može da me učini više srećnom od dana provedenog sa Anđelom, Zoranom, Jepenom, Teodorom…

Pokušavam da zapamtim lepe trenutke i lepe školske dane. Nadam se da ću te dane pamtiti kao vreme kada sam upoznala nove prijatelje, naučila mnogo o životu i zavolepa školu.