Portret opis lika sastav iz srpskog


Portret ( opis lika )

Tesko je opisivati lik koji na sebi nema neku posebnu crtu ili posebni duh koji zraci iz njegovog lica. Malo je lepih stvari koje mozete izdvojiti na nekom neupadljivom coveku.

Ja cu zato opisati lik oca moje najbolje prijateljice, jer je najinteresantniji lik koji sam mogla povezati sa samim karakterom. Kako je oduvek bilo normalno u stara vremena, muskarci su nosili brkove, i vrlo cesto sam ih povezivala sa izrazom autoriteta. Sam pogled na ovog coveka pravio je veliki jaz izmedju njegovog lica ukrasenog gustim i crnim velikim brkovima i i crnim ocima koje su isto tako krasile guste crne obrve. Alo oci su nesto posebno i nikad se nisu uklapale sa tim strogim izgledom autoriteta. Iz njih je stalno izvirala neka cudna toplota i briga, ocinska i pravicna koja je uvek pokazivala da brine za nas. Od nosa ka samom dnu brade protezale su se po dve dugacke bore za koje sam se uvek pitala jesu li nastale od smeha ili brige zbog teskog zivota.


Medju obrvama isto tako dve kratke ali duboko duboko urezane bore, govorile su mi da je ovaj covek mnogo vise brinuo u zivotu nego sto je uzivao.

Toliki splet suprotnih pojava na samo jednom licu, koje se nikako ne uklapaju i ne odgovaraju jedna drugoj, a koje opet cine savrsen sklad koji daje car jednom dragom licu.

3 thoughts on “Portret opis lika sastav iz srpskog”

  1. Ovo je bas cool.
    Dodajte jos malo tema.
    Treba mi hitno sastav na temu “Moja prva tajna” ! Pozurite..

Comments are closed.