Prepricane lektire za 5 razred


Prepričane lektire za 5 razred pročitajte na najboljem sajtu za lektire. Potrudili smo se da sve lektire koje su na popisu za 5 razred napisemo na nasem sajtu. Neke od lektira imaju vise verzija i obradjeni su na primjer i likovi u delima, opisane su zanimljive situacije u knjigama koje se cesto spominju, uradjena je razrada teme za pojedine romane, analizirane su pesmice i jos mnogo toga je uradjeno. Neke od lektira koje su uradjene i na kojima radimo su:
TOM SOJER, ROBINSON KRUSO, NIJE BLAGO NI SREBRO NI ZLATO, ERO S ONOGA SVIJETA, PESME O MAJCI, VELIKO DVORIŠTE, MALE BAJKE, KAPETAN DŽON PIPLFOKS, JUTRA PLAVOG SLJEZA, PATULJAK VAM PRIČA, TIHA RIJEKA DJETINJSTVA, PRIČE IZ DAVNINE, Izokrenuta priča, Koliko je teška pahuljica, TIHA RIJEKA DJETINJSTVA, Jesen u gradu (izabrane pjesme)…

Sve to i jos mnogo toga ostalog mozete ili ćete moći pročitati na sajtu lektira.info. Pored prepričanih lektira za 5 razred, tu su i ostale lektire za sve razrede osnovne škole.


Imamo kao sto vidite u nasoj arhivi i veliku količinu uradjenih pismenih zadataka iz bosanskog jezika, srpskog jezika, hrvatskog jezika i maternjeg jezika. Pokrili smo i odredjenom količinom sastave iz engleskog, ruskog, njemačkog, francuskog i italijanskog jezika. Pored svega toga tu su i uradjeni testovi i kontrolni zadaci i jos punooo, punooo toga..

2 thoughts on “Prepricane lektire za 5 razred”

Comments are closed.