Romeo i Julija analiza


Kratak sadrzaj i analiza lektire Romeo i Julia. Najpoznatije djelo Vilijama Seksipra koje je imalo vise ekranizacija. Najpoznatiji dramski pisac svih vremena je stvorio i najpoznatiju dramu za koju su svi čuli. Romeo i Julija su izasli iz okvira i predstavljaju simbol nesrecne ljubavi i ljubavi koja je osudjena na propast. Za vas smo pripremili kratku analizu desavanja u ovoj tragediji. Uskoro kod nas pročitajte i analizu likova u dramu odnosno tragediji Romeo i Julija kao sve sto nam zatrazite u vezi ove lektire.
Analiza
lektira romeo i julija analiza lektire

Romeo i Julija je jedna od najobrađivanijih lektira u školama. Vi naravno možete pogledati i film sa Leonardom Di Kaprijem i na osnovu toga shvatiti da je mladost ludost što bi naš narod reko i jednostavno tom rečenicom izanalizirat ovo remek djelo svjetske knjizevnosti.


Ipak treba se malo uozbiljit i zato smo za vas pripremili kompletnu analizu djela Romeo i JUlija. Pored analize lektire na našem sajtu vam je dostupna i analiza ponaosob likova Romea i Julije kao i ostalih manje bitnih likova u ovoj lektiri.