Sastav Kako sam provela letnji raspust

Ako nekome treba sastav na temu Kako sam provela letnji raspust mozda ce mu dobro doci ova pismena vezba koja moze posluziti i za osnovnu i za srednju školu. Jos mnogo obrađenih lektira i napisanih pismenih sastava pročitajte na našem sajtu lektira.info

Kako sam provela letnji raspust

Uvek se radujem letnjem raspustu. Svakako je omiljeni deo godine svakog djaka kojeg poznajem. Dolaze dani bezbriznosti, slobodng vremena i odmora.
Svake godine odlazim na selo sa porodicom. Osim uobicajenih dana kada sam kuci gledam televizor ili provodim vreme sa dustvom, ovo je deo raspusta kada uzivam a ujedno radim i nesto produktivno. Na selu zive moji baka i deka i imaju jako puno domacih zivotinja o kojima vode racuna. Volim kad odem kod njih jer sav posao koji odradim bude na otvorenom, pa i nemam utisak da obavljam neke od svakodnevnih duznosti. Recimo da ono sto je za njih svakodnevni posao ja prozivljavam kao dobru letnju zabavu. Svako jutro ustajem rano kako bih nahranila zivotinje sa bakom, nakon toga muzemo krave i izvodimo na pasnjak ovce. Posto je dvoriste ogromno nema potrebe da ih vodimo u sumu nego ih pustimo i obilazimo samo povremeno. Nakon toga stavljamo dorucak i pospremamo kucu.


Svaki dan je uglavnom isti ali lepo vreme, rad na otvorenom i razgovori sa bakom i dekom me uvek opuste i pripreme za novu skolsku godinu. Tako je bilo i ovog leta. Radili smo i uzivali . ponekad bih otisla sa decom iz komsiluka na kupanje do obliznjeg izvora. Imate utisak da ste na moru a opet su vam dani ispunjeni i nazalost brzo prolaze.
Svake godine uvek isti odmor za mene donosi osvezenje, jer je domacinstvo uvek bogatije za jednu novu zivotinju a tako i duznosti postaju zanimljivije i raznolikije. Nazalost raspust je gotov i vreme je da se vratim skoli.