Sastav Kriticki prikaz filma

Kriticki prikaz filma sastav iz srpskog jezika za srednje škole. Pored ovog jos mnogo napisanih sastava za sve razrede srednje škole pročitajte kod nas.

Kriticki prikaz filma

Moram se osvrnuti na film koji sam poslednji gledao u bioskopu. Valjda sam previse ocekivao od njega, verujem, kao i svi ostali, ali na kraju se pokazao kao veliko razocarenje.

Veliki sam ljubitelj naucne i epske fantastike, i pored toga sto sam procitao sve poznatije knjige ovog zanra, moram priznati da sa nestrpljenjem iscekujem ekranizaciju svake od ovih fantasticnih prica. Kako ih prikazuju kao triologije, iz godine u godinu u sebi suzbijam iscekivanje i zelju za novim delom neke kultne knjige. Prvi deo Hobita je fantasticno uradjen i moram priznati da me je ostavio bez daha i svog u trncima za novim delom. I moram priznati, strpljivo sam cekao novi deo sve dok nije dosao u bioskop. Nakon filma izasao sam iz sale krajnje zbunjen. Posle toliko vremena provedenog u sedecem polozaju, shvatio sam da se kompletna radnja mogla smestiti u kvalitetnih pola sata.


Valjda su moja ocekivanja bila prevelika, ili je pretesko iz jedne knjige stvoriti tri kvalitetna filma koja ce odrzati paznju. Medjutim, preveliko otezanje radnje u samom filmu vam sam kraj drugog dela uvodi kao reklame posle kojih ocekujete neki konkretan rezultat koji, na zalost ne dobijate kod ovog filma.

Cak i sam film Gospodar Prstenova, ima savrseno rasporedjenu radnju u sva tri dela, sto verovatno i dovodi do toga da i od Hobita ocekujemo isto ako ne i vise.