Sastav na temu Dozivljaj u prirodi

Dozivljaj u prirodi (putopis) sastav iz srpskog napisan koji vam moze posluziti za vas pismeni rad. Pored ovog sastava jos mnogo napisanih pismenih radova na nasem sajtu.

Dozivljaj u prirodi

Sat je zazvonio i jedva me njegova dreka razbudila. Nije mi se ustajalo iz kreveta, ali odlučih neću biti djubre i otkazati dogovor.

Dogovorili smo se da idemo barkom u obilazak Boko Kotorskog zaliva. Dan je bio prelijep. Sunce je przilo. Sneni smo odvezali barku i krenuli put hercegnovskog zaliva. More je bilo mirno. Cak smo vidjeli delfine u daljini. Odnosno ubijedili smo Tamaru da su delfini iako je bila bova koja je plutala, ali Tamara ima slabiji vid tako da je nije problem ubijediti u svasta. Spori motor je lagano vukao barku. Dosli smo u Plavu spilju u kojoj se vidjaju rijetko lijepe nijanse plave boje. Tu smo se kupali u vodi do koje sunce ne dopire i dobro ohladili od žaropeka. Nastavili smo dalje do Mamule gdje se nalazi stara kula i gdje dolazi gomila turista.


Posto lijepo izgleda Mamulu ce najvjerovatnije prodati Rusima. Poslije Mamule odlučili smo da isplovimo iz Boke iako je nebo se mracilo, a mrak nogovjestavao, bili smo neustrasivi. Oko osam sati smo krenuli nazad jer se more uznemirilo. Mala barka je jedva izdrzavale udare talasa. Tamara se sjetila molitve sto je učila na vjeronauci pa je ponavljala ne bi li joj neki od svetaca pomogao da se barka ne prevrne jer jedina ona nije znala plivati od cjelokupne ekipe na barci.

Tamara se molila, a neko od njih Posejdon, Sveta Petka ili Buda na Tamarin nagovor nas je spasio da se ne prevrnemo.