Sastav Opis zatvorenog prostora


Sastav na temu Opis zatvorenog prostora tj opisivanje enterijera. Opis enterijera je tema koja se zadaje redovno u skolama i zbog toga smo morali na vas zahtjev da napisemo ovaj pismeni rad koji ce vam se nadamo se svidjeti. I dalje nam pisite koji vam je rad potreban da bi lakse mogli da vam pomognemo.

Opis zatvorenog prostora

Od svih mesta koje bih mogla i zelela opisati je dnevna soba u mojoj porodicnoj kuci. Najveca i najprozracnija, zasluzuje i najveca paznja da bude usmerena ka njoj.

Kada udjete u moj dom, vrata na koja se direktno gleda sa ulaznih jesu vrata dnevne sobe. Kako smo velika porodica, ovo je najveca soba u nasoj kuci jer je predvidjena za sva velika i mala okupljanja porodice. Na zidovima koji gledaju na ulicu i veliko dvoriste nalaze se veliki prozori koji unose velike kolicine svetlosti i suncevih zraka. Cak i zimi, ovo je najtoplija soba jer je greje i prirodna i vestacka toplota. Zidovi su blagim nijansama zute boje koje joj daju dodatnu toplotu ,a narandzaste zavese koje se protezu od plafona do samih podova unose jos vise letnje topline. Starinski namestaj u nijansama narandzaste i zute, sacuvao je jos samo ono malo stariske lepote i prefinjenih linija, koje su vec odavno izgubile sjaj i zivahnu cistu boju.


Na pojedinim mestima moze se videti koji koncic kako neposlusno strci iz izlizanog mebla. Medjutim, soba je prepuna zelenila, cveca raznih velicina koje cveta i ne cveta a koje daje posebnu svezinu ovoj sobi. Uz zidove stoje stare visoke zastakljene police tamno braon boje, i cuvaju ono malo sacuvanih delova starih kompleta posudja i casa koji su se nekad koristili samo u posebnim prilikama.

Vec odavno ova soba vapi za renoviranjem kao i njen namestaj, ali nekad se bojim, da ako ista promenimo, ova porodicna toplota ce zauvek nestati iz nje. A to je sigurno nesto sto ne zelimo da izgubimo.