Stiglo nam je prolece sastav

Stiglo nam je prolece sastav iz srpskog jezika. Pored ovog sastava napisani su jos neki pismeni radovi i sastavi o prolecu koji ce vam se verovatno svideti.


Stiglo nam je prolece

Stiglo je prolece i u moj grad. Mogu slobodno reci, sasvim neprimetno, jer je ovogodisnja zima bila toliko blaga da niko nije primetio kako je prerasla u sasvim novo godisnje doba.

Kako ove godine zima nije bila preterano hladna, a na veliku zalost male dece, ni sa previse snega, malo ko je u sred svih tih visokih temperatura primetio da je ona prerasla u pravo prolece. Svi oni najavljivaci proleca poput lasti i visibaba koje su oznacavale pocetak proleca sad su dosle u periodu koje je po kalendaru jos uvek oznacavalo zimu. Dani su sad samo za nijansu postali topliji, ali ih mnogo cesce nego ranije presece neki kratki lagani pljusak.


Moram reci da je samo zelenilo malo zivopisnije nego inace i da samim tim znam po cvecu i olistalim krosnjama da sve topliji dani moraju doci. Sa prolecem blizi se i kraj skolske godine, pa je to jos jedan razlog vise da se ovom godisnjem dobu radujem vise nego ostalim. Volim miris sveze prirode koja se budi i ponovo ozivljava, to nekako i mene samu podize duhovno i razvija mi volju da sve sto radim radim kako treba i sa vise paznje.

Moja ulica posebno zablista u periodu proleca, jer sve kuce imaju cvetnjake koji dobiju posebnu draz sa ovim godisnjim dobom.

13 thoughts on “Stiglo nam je prolece sastav”

  1. prelep sastav ali bi ja to napisala bolje!!!:)))mnogo si opisivala zimu ko da nije sastav o prolecu !!!!!DRZI SE NASLOVA!!!!!!!!

Comments are closed.